Algemeen Engels examens: TOEFL, IELTS en Cambridge

Steeds meer Nederlanders willen hun Engels verbeteren, en daarvoor bestaan er verschillende examens die een indicatie geven van je taalniveau. De meest bekende zijn het TOEFL-, IELTS- en Cambridge-examen. In dit artikel zullen we deze examens wat verder uitlichten.

Het TOEFL-examen

Het TOEFL-examen is ontwikkeld door de organisatie Educational Testing Service (ETS) uit de Verenigde Staten. Het examen meet je vaardigheid op het gebied van Engelse analyse, begrip, spreken en schrijven. Het examen duurt zo’n vier uur en bestaat uit vier onderdelen. Het eerste onderdeel is lezen, het tweede is luisteren, het derde is spreken en het vierde is schrijven. Het examen wordt online afgenomen en is wereldwijd erkend.

Het IELTS-examen

Het IELTS-examen wordt gezamenlijk afgenomen door de Britse organisatie Cambridge English Language Assessment, het Britse Council en de Australische organisatie IDP Education Australia. Het examen wordt gebruikt om het Engelse taalniveau van mensen te bepalen die in een Engelssprekend land willen werken of studeren. Het examen duurt zo’n 2 uur en 45 minuten en bestaat uit vier onderdelen. Het eerste onderdeel is luisteren, het tweede is lezen, het derde is schrijven en het vierde is spreken. Het examen wordt wereldwijd afgenomen en is erkend door vele universiteiten en werkgevers.

Het Cambridge-examen

Het Cambridge-examen bestaat uit verschillende examens, te weten de First Certificate in English (FCE), de Certificate in Advanced English (CAE) en de Certificate of Proficiency in English (CPE). Het Cambridge-examen meet je Engelse taalniveau en is bedoeld voor mensen die in een Engelssprekend land willen studeren of werken. Het examen wordt wereldwijd afgenomen en is erkend door vele universiteiten en werkgevers. Het examen duurt ongeveer 3,5 uur en bestaat uit vier onderdelen. Het eerste onderdeel is luisteren, het tweede is lezen, het derde is schrijven en het vierde is spreken.

Welk examen kiezen?

Welk examen je kiest hangt af van je persoonlijke situatie. Het TOEFL-examen is vooral geschikt voor mensen die zich willen richten op studies in de Verenigde Staten, terwijl het IELTS-examen meer gericht is op studies in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada. Het Cambridge-examen is geschikt voor mensen die zich willen richten op algemeen Engels.

Conclusie

Algemeen Engels examens als TOEFL, IELTS en Cambridge zijn een goede manier om je Engelse taalvaardigheden te verbeteren en te meten. Welk examen het beste bij jou past hangt af van je persoonlijke situatie. Kies zorgvuldig en bereid je goed voor, zodat je het examen met succes kunt afronden.

Check Also

95% der Wähler unterstützen die Annexion von Essequibo an venezolanisches Territorium

Mehr als 95% der Wähler, die am Sonntag am Referendum in Venezuela teilgenommen haben, unterstützten …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *