De beste filmacteur van de week: een oordeel van kenners

De beste filmacteur van de week: een oordeel van kenners

In de filmwereld zijn er talloze acteurs die week in week uit indruk maken op hun publiek. Maar wie is op dit moment dé beste filmacteur van de week? Om die vraag te beantwoorden, vroegen we enkele kenners om hun oordeel te geven.

Volgens filmcriticus Piet van der Meer steekt acteur Anthony Hopkins momenteel met kop en schouders boven de rest uit. Hopkins speelt de hoofdrol in de psychologische thriller “The Father” en zijn prestatie wordt unaniem geprezen. “Hopkins speelt een man met dementie, wat een zeer complexe rol is. Maar hij weet het op een realistische en tegelijkertijd hartverscheurende manier neer te zetten. Het is echt een meesterwerk”, aldus van der Meer.

Ook actrice en regisseur Marit Koster is onder de indruk van Hopkins’ performance. “Hij weet het publiek echt mee te slepen in zijn verhaal. Zijn acteerwerk is zo intens en kwetsbaar, het is werkelijk indrukwekkend.”

Toch zijn er ook andere acteurs die deze week opvielen, aldus Koster. “Zo was de acteerprestatie van Riz Ahmed in “Sound of Metal” zeer overtuigend. Hij speelt een drummer die zijn gehoor verliest en dat doet hij op zo’n manier dat je als kijker echt meevoelt met zijn personage.”

Actrice en presentatrice Lotte de Vries sluit zich daarbij aan. ” Ahmed weet op zo’n realistische manier de emoties van zijn personage over te brengen. Het is knap hoe hij met kleine details de kijker weet te raken.”

Al met al is de conclusie dat deze week Anthony Hopkins met zijn vertolking in “The Father” de prijs voor beste filmacteur verdient. Maar met sterke performances van onder andere Riz Ahmed wordt het een interessante race richting de Oscars.

Check Also

Netflix nimmt die kommende Komödie mit Bobby Cannavale und Kaitlyn Olson auf

Foto: Getty Images Netflix hat einen bereits fertigen Film und soll veröffentlicht werden Eingehenden, Eine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *