De beste filmbesprekingen van de week

De beste filmbesprekingen van de week!

Het is weer tijd om de beste filmbesprekingen van de week op een rijtje te zetten. Deze week zijn er een aantal interessante films uitgekomen, waar de critici hun oordeel over hebben geveld.

De eerste film die we bespreken is The French Dispatch, de nieuwste film van Wes Anderson. Het is een stijlvolle komedie die zich afspeelt in een fictieve Franse stad in de jaren vijftig. De film heeft een sterrencast met onder andere Tilda Swinton, Bill Murray en Frances McDormand. De recensenten zijn vol lof over de film en prijzen vooral het visuele aspect en het verfijnde camerawerk. The French Dispatch wordt gezien als een van Anderson’s beste films tot nu toe.

Een andere film die deze week uit is gekomen is The Last Duel, geregisseerd door Ridley Scott. Het verhaal speelt zich af in het Frankrijk van de 14e eeuw en volgt een ridder (Matt Damon) en zijn vrouw (Jodie Comer) die in een bittere strijd verwikkeld raken met een schildknaap (Adam Driver). De recensenten zijn verdeeld over de film. Sommigen vinden het een meeslepend epos met sterke vertolkingen, terwijl anderen kritiek hebben op de lange speeltijd en het gebrek aan diepgang.

Dan hebben we nog de film Dune, gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert. Het is een sciencefiction-epos geregisseerd door Denis Villeneuve, die eerder al indruk maakte met films als Blade Runner 2049 en Arrival. De film vertelt het verhaal van Paul Atreides (Timothée Chalamet), een jonge prins die met zijn familie de planeet Arrakis beheert, waar zij de waardevolle grondstof melange delven. De recensenten zijn het erover eens dat Dune visueel indrukwekkend is en goed geacteerd wordt, maar sommige vinden de film te traag en moeilijk te volgen voor mensen die niet bekend zijn met het boek.

Tot slot bespreken we de Nederlandse film Onze Jongens in Miami, het vervolg op de succesvolle film Onze Jongens uit 2016. In deze komedie volgen we de avonturen van Jorrit (Jim Bakkum) en Bas (Martijn Fischer) die in Miami een gooi doen naar het grote geld als strippers. De recensenten zijn kritisch over de film en vinden de humor flauw en voorspelbaar. Het acteerwerk wordt als matig bestempeld en de film weet niet te verrassen.

Dit waren de beste filmbesprekingen van de week. Welke film ga jij zien?

Check Also

Freerun: Endvorschau jenseits der Reise Episode 14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *