De beste Nederlandse filmbesprekingen van de week

De Nederlandse filmindustrie is de laatste jaren flink gegroeid en er worden steeds meer kwaliteitsfilms geproduceerd. Ook de filmbesprekingen in Nederland zijn van hoog niveau en bieden interessante inzichten en meningen over de nieuwste releases. Hier zijn enkele van de beste Nederlandse filmbesprekingen van afgelopen week.

“De Dirigent” – NRC ★★★★

Deze week ging de film “De Dirigent” in première, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse dirigente Antonia Brico. De film, geregisseerd door Maria Peters, wordt geprezen om zijn sterke acteerwerk en de manier waarop het verhaal verteld wordt. NRC schrijft: “De Dirigent is een hartverwarmend en inspirerend verhaal over ambitie, doorzettingsvermogen en de kracht van muziek.”

“Girl” – De Volkskrant ★★★★

“Girl” is de Belgische inzending voor de Oscars dit jaar en wordt in Nederland goed ontvangen. De film volgt de 15-jarige transgender Lara die balletdanseres wil worden. Het acteerwerk van hoofdrolspeler Victor Polster wordt geprezen, evenals de manier waarop regisseur Lukas Dhont het verhaal vertelt. De Volkskrant schrijft: “Girl is een liefdevol portret van een jonge transgender die vecht voor haar droom en haar identiteit. Een film die je niet snel zult vergeten.”

“First Man” – De Telegraaf ★★★★

De langverwachte film “First Man” over de eerste maanlanding krijgt ook in Nederland positieve recensies. De film, geregisseerd door Damien Chazelle en met Ryan Gosling in de hoofdrol, wordt geprezen om zijn realisme en de manier waarop de kijker meegenomen wordt in de geschiedenis. De Telegraaf schrijft: “First Man is een indrukwekkende, visueel adembenemende film die je meeneemt naar de maan en terug. Ryan Gosling zet een sterke, ingetogen vertolking neer als de legendarische astronaut Neil Armstrong.”

“Bad Times at the El Royale” – Filmtotaal 7,5/10

“Bad Times at the El Royale” is een mysterieuze thriller die zich afspeelt in een hotel aan de grens van Californië en Nevada. De film wordt geprezen om zijn originele verhaal en sterke acteerwerk van onder andere Jeff Bridges en Chris Hemsworth. Filmtotaal schrijft: “Bad Times at the El Royale is een uitmuntende thriller met een unieke stijl en sfeer. Een film die je op het puntje van je stoel houdt tot de laatste minuut.”

Of je nu van drama, arthouse, actie of thriller houdt, de Nederlandse filmbesprekingen bieden voor elk wat wils. Deze week zijn er weer verschillende kwaliteitsfilms uitgekomen en het is interessant om de verschillende meningen en inzichten van de critici te lezen. Welke film ga jij dit weekend bekijken?

Check Also

Hokkaido Gals Are Super Adorable Episode 7 – Conditions and Secrets

Hokkaido Gals Are Super Adorable episode 7 is our first dive into the second half …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *