De top Nederlandse filmrecensies van de week

De afgelopen week zijn er weer een aantal bijzondere films uitgekomen in Nederland. Maar hoe goed zijn deze films eigenlijk? Wij hebben de top Nederlandse filmrecensies van de week voor je op een rijtje gezet.

1. De Vogelwachter – ★★★★★

De Vogelwachter is een bijzondere film die zich afspeelt op een afgelegen eiland. Hier leeft de vogelwachter (gespeeld door Freek de Jonge) al jarenlang in eenzaamheid. De film krijgt lovende kritieken en wordt door verschillende recensenten omschreven als “een ode aan de eenzaamheid”.

2. De Belofte van Pisa – ★★★★

De Belofte van Pisa vertelt het verhaal van de Rotterdamse jongen Sam die terechtkomt op een school voor muzikaal talent in Amsterdam. Hier ontmoet hij de Turkse Ismail die zijn beste vriend wordt. De film krijgt vier sterren en wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties en mooie cinematografie.

3. The Painted Bird – ★★★

The Painted Bird is gebaseerd op een controversieel boek en vertelt het verhaal van een jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Oost-Europa zwerft. Deze film krijgt drie sterren en wordt door sommige recensenten omschreven als “aangrijpend”, maar door anderen als “ongepast” en “te gewelddadig”.

4. The Secret Garden – ★★

The Secret Garden is een verfilming van het gelijknamige boek en vertelt het verhaal van een meisje dat een magische tuin ontdekt. De film krijgt twee sterren en wordt door de meeste recensenten omschreven als “te zoetsappig” en “nietszeggend”.

5. The King of Staten Island – ★★★★

The King of Staten Island is een komedie van Judd Apatow (bekend van onder andere Knocked Up en This Is 40) en vertelt het verhaal van een jongen die worstelt met zijn overleden vader. De film krijgt vier sterren en wordt geprezen om zijn sterke cast en goede grappen.

Al met al zijn er dus weer een aantal interessante films uitgekomen deze week. Welke film ga jij als eerste kijken?

Check Also

Freundin, Freundin Staffel 2 Folge 8-Badeanzüge und Sommerpläne

Freundin, Freundin Staffel 2 Episode 8 wurde am 25.November uraufgeführt, und unsere Charaktere fühlten sich …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *