Filmbeoordelingen uit Nederland die je niet mag missen

Er zijn talloze films die werden geproduceerd in Nederland. Ondanks de grootte van de industrie, zijn er altijd een aantal films die meer aandacht verdienen dan anderen. Hieronder staan enkele van de beste filmbeoordelingen uit Nederland die je niet wilt missen.

1. “Borgman” (2013)

Deze film is een echte thriller en speelt zich af in een rustige buitenwijk, waar de mysterieuze Camiel Borgman de familie van Richard en Marina binnendringt. Het duurt niet lang voordat de relatie tussen de twee families gruwelijke vormen aanneemt. “Borgman” is de eerste Nederlandse film die is genomineerd voor de Palme d’Or op het Cannes Film Festival.

2. “Het Schnitzelparadijs” (2005)

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou en gaat over de Marokkaanse jongen Nordip die in een snackbar werkt en verliefd wordt op de Nederlandse serveerster Agnes. “Het Schnitzelparadijs” behandelt thema’s zoals multiculturaliteit en discriminatie en heeft heel wat prijzen gewonnen.

3. “Publieke Werken” (2015)

Deze film speelt zich af in het Amsterdam van de negentiende eeuw en vertelt het verhaal van twee neven: de idealistische apotheker Anijs en de pragmatische waterbouwkundige Steenwijk. Wanneer Anijs plannen maakt voor een nieuwe apotheek en Steenwijk strijd levert voor het behoud van het oude gebouw van zijn vader, komen de twee mannen in conflict met elkaar. “Publieke Werken” werd goed ontvangen door zowel critici als het publiek.

4. “De Heineken Ontvoering” (2011)

Deze film, waarschijnlijk de bekendste van deze lijst, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering van biermagnaat Freddy Heineken in 1983. Hoewel sommige details in de film niet helemaal overeenkomen met de werkelijkheid, is het toch een spannende en overtuigende film.

5. “Het Diner” (2013)

“Het Diner” is gebaseerd op het boek van Herman Koch en vertelt het verhaal van twee echtparen die elkaar in een restaurant treffen om over hun zonen te praten, die betrokken zijn bij een gewelddadige misdaad. De avond verloopt op sommige momenten ongemakkelijk, maar dat maakt de film des te intrigerender.

Kortom, er zijn heel wat goede films gemaakt in Nederland. Of je nu van thrillers, komedies of drama’s houdt, deze films zijn het kijken waard.

Check Also

Freundin, Freundin Staffel 2 Folge 8-Badeanzüge und Sommerpläne

Freundin, Freundin Staffel 2 Episode 8 wurde am 25.November uraufgeführt, und unsere Charaktere fühlten sich …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *