Het opstellen van Geschäftsbedingungen in het Engels: waar moet u op letten?

Als Nederlandse ondernemer is het aantrekkelijk om internationaal te gaan en zaken te doen in het buitenland. Maar, als u deze stap maakt, moet u beseffen dat u te maken krijgt met andere wet- en regelgeving. Het is daarom belangrijk dat u uw algemene voorwaarden vertaalt naar het Engels, zodat internationale klanten deze ook begrijpen. Maar waar moet u op letten bij het opstellen van uw algemene voorwaarden? Hieronder geven wij u een aantal aandachtspunten.

1. Houd rekening met lokale wet- en regelgeving
Het is van belang dat u rekening houdt met de lokale wet- en regelgeving bij het opstellen van algemene voorwaarden. Dit geldt zowel voor Nederlandse als buitenlandse wetgeving. In ieder land gelden er namelijk andere regels met betrekking tot het opstellen van algemene voorwaarden. Het is daarom verstandig om voor elk land waar u zaken wilt doen, de lokale wet- en regelgeving te bestuderen en uw voorwaarden hierop aan te passen.

2. Vertaal de voorwaarden adequaat
Het is vanzelfsprekend dat u uw algemene voorwaarden goed laat vertalen. Het is belangrijk dat de vertaling adequaat is, zodat de Engels sprekende klant uw algemene voorwaarden ook begrijpt. U kunt hierbij het beste een professionele vertaler inschakelen. Hiermee voorkomt u misverstanden en eventuele problemen in de toekomst.

3. Wees duidelijk en transparant
In uw algemene voorwaarden is het van belang om duidelijk en transparant te zijn. Dit houdt in dat uw voorwaarden begrijpelijk moeten zijn voor de lezer. Zorg er daarom voor dat u geen onduidelijke taal gebruikt en dat de voorwaarden niet te lang zijn.

4. Verwerk internationale verantwoordelijkheden
Als u zaken doet in het buitenland, krijgt u te maken met verschillende internationale verantwoordelijkheden. Het is daarom belangrijk dat u deze onderschrijft in uw algemene voorwaarden. Denk hierbij aan internationale belastingregels, douanevoorschriften en regels omtrent de levering van goederen en diensten.

5. Maak onderscheid tussen nationale en internationale verkoop
Als u zowel nationaal als internationaal verkoopt, doe er dan goed aan om onderscheid te maken tussen de nationale en internationale algemene voorwaarden. Hiermee voorkomt u dat de klant verward raakt en zorgt u voor duidelijkheid.

Als u bovenstaande aandachtspunten in acht neemt, zorgt u ervoor dat uw algemene voorwaarden in het Engels op de juiste wijze zijn opgesteld. Zo kunt u zonder zorgen internationaal zaken doen en voorkomt u onduidelijkheden en eventuele problemen in de toekomst.

Check Also

Zelensky besuchte am Dienstag das Weiße Haus inmitten der republikanischen Opposition gegen die Finanzierung der Ukraine

Der ukrainische Präsident Wolodymyr Selenski wird am Dienstag das Weiße Haus besuchen, Joe Bidens letzter …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *