Het verschil tussen Engelse en Nederlandse algemene voorwaarden: waar moet je op letten bij het zakendoen?

Als je als bedrijf zakendoet met zowel Nederlandse als Engelse bedrijven, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillen tussen de algemene voorwaarden. Er zijn enkele belangrijke verschillen die je in gedachten moet houden.

Een van de belangrijkste verschillen is het feit dat de Engelse algemene voorwaarden vaak uitgebreider zijn dan de Nederlandse variant. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de Engelse wetgeving veel meer ruimte biedt voor algemene voorwaarden dan de Nederlandse wet.

Een ander belangrijk verschil is de manier waarop de betalingen worden gedaan. In Nederland is het gebruikelijk dat er binnen 30 dagen na factuurdatum wordt betaald, terwijl in Engeland dit vaak binnen 60 dagen na factuurdatum gebeurt. Als je actief bent in beide landen, moet je hiermee rekening houden bij het opstellen van je algemene voorwaarden.

Een ander belangrijk verschil is de manier waarop geschillen worden opgelost. In Nederland is het gebruikelijk dat deze worden opgelost door middel van bemiddeling of arbitrage. In Engeland is het juist gebruikelijk om naar de rechtbank te gaan. Als je zaken doet in meerdere landen, moeten jouw algemene voorwaarden hier rekening mee houden.

Ook verschillen de algemene voorwaarden in beide landen als het gaat om aansprakelijkheid. In Nederland heb je als consument vaak meer rechten dan in Engeland. Dit betekent dat bedrijven die zaken doen in Nederland rekening moeten houden met deze extra aansprakelijkheden.

Een ander belangrijk verschil is het feit dat de Engelse wet veel meer ruimte biedt voor wijzigingen en aanpassingen aan de algemene voorwaarden dan de Nederlandse wet. Bij zakendoen in Engeland moet je hier als bedrijf rekening mee houden.

Kortom, er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Nederlandse en Engelse algemene voorwaarden. Als je actief bent in beide landen, is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het opstellen van je algemene voorwaarden. Op deze manier voorkom je onnodige problemen en kun je met een gerust hart zaken doen in beide landen.

Check Also

Eine Frau verbrennt ihren Ehemann wegen eines eifersüchtigen Streits bei lebendigem Leib

Frau Lebendig verbrannt Am vergangenen Montag, dem 4. Dezember, ereignete sich in einem Fischgeschäft des …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *