Recensieparels van Nederlandse cinema deze week

De Nederlandse cinema heeft de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt en er zijn steeds meer pareltjes te vinden binnen de Nederlandse filmwereld. Deze week willen we enkele van deze ‘recensieparels’ uitlichten die zeker het bekijken waard zijn.

Allereerst is daar ‘Instinct’, de regiedebuut van Halina Reijn. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een psychologe die een relatie aangaat met een van haar cliënten die veroordeeld is voor een zedendelict. Het acteerwerk van Carice van Houten en Marwan Kenzari is subliem en de cinematografie is van grote klasse.

Een andere aanrader is ‘De Libi’, een heerlijke coming-of-agefilm van regisseur Shady El-Hamus. De film vertelt het verhaal van drie vrienden die alles op alles zetten om een gigantisch feest te geven in de Amsterdamse nachtclub ‘Jimmy Woo’. Het verhaal is niet alleen ontzettend grappig, maar ook hartverwarmend en herkenbaar.

Dan is er ook nog ‘Dirty God’, de Engelstalige debuutfilm van regisseur Sacha Polak. Deze film vertelt het verhaal van de jonge moeder Jade die verminkt raakt na een zuuraanval. Actrice Vicky Knight, die zelf ook brandwonden heeft, speelt de rol van Jade op indrukwekkende wijze. De film is niet alleen een portret van de veerkracht van een vrouw na een trauma, maar ook een kritische blik op onze oppervlakkige samenleving.

Tot slot willen we nog de documentaire ‘My Rembrandt’ uitlichten. In deze film volgt regisseur Oeke Hoogendijk de fascinatie van kunstverzamelaars voor het werk van de Hollandse meester Rembrandt. Hoewel het onderwerp voor sommigen wellicht wat niche is, weet Hoogendijk hier toch een meeslepende film van te maken die zowel informatief als vermakelijk is.

Kortom, er zijn genoeg redenen om deze week een bezoekje te brengen aan de Nederlandse bioscoop. Met deze recensieparels is er voor ieder wat wils en kan je genieten van de hoogwaardige kwaliteit van de Nederlandse filmindustrie.

Check Also

Netflix streamt die klassische Sitcom ‘Martin’ ab Dezember 2023

Foto: Fuchs Netflix kann nicht sein Freunden Oder Office Nicht mehr, aber sie holten sich …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *